Last news in Fakti

24 Юли, 2013 12:10 2 355 0

САЩ: Ментоловите цигари също вредни

  • сащ-
  • ментолови цигари
САЩ: Ментоловите цигари също вредни - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американската администрация за контрол на храните и лекарствата обяви, че метоловите цигари са много по-вредни от другите папироси, но в момента не може да се говори за тяхната забрана, предаде Би Би Си.

Регулаторът все пак предвижда да проведе консултации за набелязване на мерки за ограничаване на тяхната употреба.

Основната заплаха се състои в това, че ментоловите цигари предразполагат към активно пушене, но в същото време дългата им употреба прави по-трудно тяхното отказване.

Изследване от 2011 г. отбеляза, че забраната на ментоловите цигари ще е от полза за общественото здраве. Срещу този извод се противопостави цигарената индустрия, заявявайки че не са нужни нови регулации за този специфичен сегмент на производство.

Според проучване на американското министерство на здравеопазването само около 25% от белите-пушачи изберат ментолови цигари, а повече от 70% от афро-американците - пушачи ги използват.

Цигарите убиват годишни около 400 000 души в САЩ.

Европейските министри на здравеопазването се споразумяха миналия петък да бъдат забранени ментоловите и другите видове ароматизирани цигари и тютюн за свиване на цигари.

Проектът за изменение на директивата предвижда забрана за всички ароматизатори и овкусители на тютюна - плодови, шоколадови, ментолови - както и химическите добавки, които водят до пристрастяване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА