Ще бъде въведена частична регулация на тютюневия сектор

Йордан Цонев на курбан за здравето на Ахмед Доган
Обновена: 19 яну 2014 14:15 | 19 яну 2014 14:12, Елка Василева
69
Ще бъде въведена частична регулация на тютюневия сектор
С две телета курбан майката на Ахмед Доган отбеляза годишнината от опита за атентат срещу сина й. Демире Доган (дясно) раздаде за здраве в село Дръндар, където е роден почетният председател на ДПС. Присъства и депутатът Йордан Цонев (ляво). Снимка: БТА

Ще бъде въведена частична регулация на тютюневия сектор, каза при посещението си във варненското село Дръндар депутатът от ДПС - председател на парламентарната бюджетна комисия, Йордан Цонев.

Според него вече са набелязани около 7 точки за изпълнението на тази стъпка. Цонев посочи, че частичната регулация ще обхване изкупуването на тютюна, сключването на договорите с изкупвачите, сроковете за тяхната реализация. Според депутата настоящите проблеми в сектора произтичат от пълната му либерализация, направена по времето на ГЕРБ. Тютюнът  е акцизна стока, така че няма да има правни проблеми с въвеждането на частична регулация, посочи Цонев. Той допълни, че вече е сезирал Комисията за защита на конкуренцията, която трябва да извърши проверка за съществуването на картелни договорки между изкупвачите.

За създаването на „АБВ“ Цонев посочи, че това са вътрешнопартийни битки. "За мен големият въпрос е за кого ще бъдат гласовете, които движението ще получи на евроизборите - за управляващите или за опозицията ГЕРБ", каза Цонев. По думите му "отговорът на този въпрос всъщност ще покаже дали хората в „АБВ“ наистина искат да реформират БСП или работят в полза на Бойко Борисов".

Още по темата

За ситуацията около Волен Сидеров председателят на бюджетната  комисия посочи, че ДПС има ясна принципна позиция и ще подкрепи  свалянето на имунитета му, ако сам не се откаже от него.

Йордан Цонев гостува в родното село на Ахмед Доган Дръндар за  курбана, който майката на почетния председател на ДПС даде за здравето на сина си. Демире Доган почете годишнината от покушението над сина си със церемониално заколване на две телета. Тя посочи, че през годината от инцидента досега й е било много трудно, както би било на всяка майка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цялата ***.авка на тютюнопроизводителите е за да дойде нуждата от централицазия и регулация на изкупуването. Доган откога са мъчи сам да контролира тоя пазар.....Ама като тоя народ е *** и не вижда кво става ....По колко се изкупуваше тютюна при Бойко ? А ? 7,50 лв срещу 2,50 сега....Дагон ще им даде догодина по 3,50 и всички ще го хвалят как е подобрил сектора.
52
1
 
9
 
! Отговори
Коко преди 10 години
Далеч от шеговития тон, бих се радвал, ако на Доган му се случи нещо лошо.Жалко, че съм толкова озлобен, ама той си е Гадняр.
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Debora1 Един познат изкара 80 хиляди от 10дк. виржиния миналата година. Добър бизнес за една рода а и тютюна не го ловят болести. Има си работа ,но знаеш защо.
50
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хващайте си тютюна и към Делиорман! Там ще ви дадат субсидии!
49
3
 
6
 
! Отговори
турчин преди 10 години
Защо толкова омраза и си отговорете, и ако си отговорите тогава ще се оправим. Между другото години наред дето хвалеха Кремиковци за икономическо чудо а то беше само на загуба и се подържаше с труда на тютюнопроизводителите. Смятайте 150 хил. тона тютюн на година реализиран на външния пазар по първо направление. Никаква регулация не трябва. Само цената и за това трябва да се борят тютюнопроизводителите.
48
2
 
9
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Жена на нейната възраст с една пенсия как ли е смогнала горката да купи 2 телета...? Турския сценарий ще се окаже по интерксен от бългаския, включва и вкусни телешки курбани
47
4
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 10 години
Една стотинка не трябва да се дава на кривоглавите,като не им изнася МАРШШШШШ към "родната" им турция
46
3
 
8
 
! Отговори
гешев преди 10 години
вивиян, с картофи не могат да контролират помаклъка, защото за тях има пазар, а тютюна го изкупуват само определени фирми на дпс!
45
8
 
6
 
! Отговори
Недко преди 10 години
Що не духаш супата коментираща герберска помия.Кучето си лае, кервана си върви.ДПС си управлява, а вие си коментирайте.
44
4
 
5
 
! Отговори
мемо до 50 преди 10 години
приятелю колко хора по света умират от алкохол знаеш ли,и те са тръгнали по 1-2 чашки,след това се увличаш можеш да си провалиш кариерата,семейството,приятелите и.т.н.От цигарите няма риск да загубиш семейство,приятели,кариера ами ПТП(пътно транспортно проишествие) и още да изброявам ли!Затова ти казах гроздето можеш да го направиш конфитюр,сироп,безалкохолно,петмез,дори и листата се използват,същатата работа и тютюна може доста работи да стават от него.Затова казах има пушачи и пиячи и обратнот
43
5
 
2
 
! Отговори
rom преди 10 години
hu-man humanite - 4ovechtina na mejdunaroden ezik se kazva human man-uh manuhipe - 4ovechtina na ezika na romite romanes kakvo izliza 4e dumata hu-man e kopirana ot man-uh no sa smeneni krainite bukvi ochte li ne razbrahte 4e bazata na vsi4ki ezici e romanes ostanalite ezici sa kopie
42
2
 
8
 
! Отговори
до 47 преди 10 години
дай извора да видим къде го пише това,богат *** малко ми изглежда странно?Родителите на Демире са били заможни хора тя била бременна като се омъжва,съпруга и не признава детето и детето(Доган) взема на майка си имената,но кой е бил истинския баща на Доган там е въпроса,казват че е бил имамина на селото!
41
1
 
7
 
! Отговори
vivian преди 10 години
До Мемо 47:Приятелю, докато една-две чашки вино, или пък 50 гр. концентрат на ден са дори полезни за здравето, то изпушването дори на 1 цигара е супер вредно. Ако компанията ти пие, вдишването на алкохолни пари няма да ти навреди и грам, но ако цялата компания пуши и ти дишаш целия този дим, ами меко казано, е вредно.Доказано е на 100% от науката.
40
2
 
6
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
До ГеоргиAми aкo и Йордан Цонев e пoлучил две телета ? 100 %.;)
39
6
 
5
 
! Отговори
мемо преди 10 години
Драги хора тютюна не се използва само за цигари и дим така че кой каквото го направи такова става!Тютюна е добър бизнес продава се във всяка държава и е печеливш,който иска да пуши ще си купува,който не иска да пуши няма да купува толкова е просто.Аз не пуша и не си купувам,какво да кажем тия който проивеждат алкохол и то също е вреден в големи количества и него ли да спрем :)
38
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
феса си е фес ама тоя е много по долен и от фес
37
3
 
20
 
! Отговори
vivian преди 10 години
Стига с тия кампании за тютюна и субсидирането му от държавата! Защо тогава се провеждат кампании срещу тютюнопушенето, защо се тръби колко е вреден тютюна?????? И в същото време държавата трябва да подпомага отглеждането на отрова? Аз ли съм ***, че виждам какво противоречие се получава? Все едно държавата да субсидира производството на хероин, е.аси. Защо не отглеждат други култури, например картофи, които виреят много добре в планинските райони, където се гледа и тютюна? Тъпо, тъпо.
36
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЖАЛНА ТИ МАЙКА БЪЛГАРИО
35
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
жалко , че вместо курбан , не му чествате годишнина , а и тоя цонев е поредния предател , каква регулация на тютюневия пазар бе *** мръсен , защо не въведете такава регулация за производството на зеленчуци , плодове , хляб , месо , а подкрепята производството на тази отрова от *** на дпс , те ако произвеждаха и дрога , пак щяхте да ги подкрепите
34
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв атентат, какви пет лева, като го пуцаха с газов пистолет, с който се плашат гаргите! Трябвало е да му лее куршум за уплах, ама нали *** обичат да се изхвърлят и да се правят на важни...